Voedselproducten afgeven?
Neemt u gerust contact met ons op.
Alle Flootman, tel ; 06 - 1023 8027

De voedselbank doet iets tegen armoede en verspilling

De uitdeling van voedselpakketten vindt plaats op de donderdagen van onderstaande weken in 2017 van 14.30 - 15.30 uur
aan de Lytse Loane 1c in Damwâld.

UITDEELDATA 2018:             

Januari            04 en 18
Februari          01 en 15
Maart              01 en 15 en 29
April                12 en 26
Mei                  09 en 24  let op : eenmaal op woensdag
Juni                 07 en 21                    
Juli                  05 en 19
Augustus         02 en 16 en 30
September      13 en 27
Oktober           11 en 25
November       08 en 22
December       06 en 20

In de tussenliggende weken op vrijdag worden er broden uitgedeeld,
van 14.30 - 14.45 uur.


Volg ons nu ook op 

Welkom bij voedselbank Dantumadiel

Klanten voedselbank krijgen een kerstpakket aangeboden.

Dankzij het Eethuisje Het Centrum, Primera vd Weg,Spar buurtsuper ( Damwâld ), Bakker Heslinga, Boersma groente en  fruit, Esmee fashion, Coop supermarkt, Heidstra media, Herman de Hoop uitvaartbegeleiding, Primera Jousma, Tuincentrum Tuin, Slagerij Dantuma ( De Westereen ). Abiant UItzendgroep, Dio drogist ( Feanwâlden ) en bakker Schotanus uit Twijzelerheide en bedrijven en particulieren die anoniem willen blijven kon het pakket worden samengesteld en overhandigd worden.


Geweldige actie waar we iedereen voor willen bedanken!

Ook worden spontaan kerstpakketten bij de voedselbank gebracht, iedereen bedankt!
***
Geweldige actie voor de voedselbank op Christelijke MAVO De Saad.

Als goede doel heeft de Saad dit jaar ( kerst 2017 )  gekozen voor de Voedselbank Dantumadiel. Door de verkoop van puddingbroodjes., frikandellen, broodjes knakworst en het inzamelen van lege flessen is er geprobeerd zo veel mogelijk geld in te zamelen met de groep Zorg/Welzijn. Leerlingen konden lege statiegeldflessen inleveren bij de conciërge of bij de leden van de inzamelclub.
Ook op een andere manier is een bijdrage geleverd door producten te kopen die op het boodschappenlijstje van de voedselbank staan.
 Ook op de Kerstfair in Dokkum waren leerlingen actief. De groep ondernemers uit klas 4 hebben hierbij geholpen. De leerlingen stonden op de markt in kleding uit de tijd van Charles Dickens. Ze hadden zelf ook een kraam, waar gesponsorde producten verkocht werden en men spelletjes kon doen.
Dit alles met de slogan : Samen in actie voor de Voedselbank!
 
Voedselbank Dantumadiel wil iederéén die, op welke manier dan ook, hierbij heeft geholpen bedanken! Maar liefst tien kratten vol producten en € 1250,- zijn overhandigd aan ons. Geweldig!!


***
Schoenenactie !!


Ten behoeve van de cliënten van de voedselbank Dantumadiel met kinderen beneden de 18 jaar is er in december 2017 een schoenenactie gerealiseerd.
 
Deze actie is tot stand gekomen met steun van de Stichting Armoedefonds te Rosmalen. Deze stichting heeft  voor elk kind in de leeftijdscategorie tot 18 jaar 40 Euro beschikbaar gesteld. In totaal zijn er bij onze voedselbank 44 kinderen bekend die voldoen aan deze leeftijdscriteria.
 
De ouder(s) c.q. verzorger(s) hebben  per kind één schoenenbon gekregen. Deze bon kan tot 31 januari 2018 worden in geleverd bij schoenenwinkel Scapino te Dokkum. Scapino geeft een korting van 10 %. De kinderschoenen die de kinderen kiezen zijn daarom tot 45 euro gratis. Mocht er toch een duurdere kinderschoen worden uitgezocht dan kan de waarde van de bon daarop in mindering worden gebracht.
 
De bonnen zijn uitgedeeld op 5 december 2017 en dezelfde dag  zijn er al bonnen verzilverd.
 

***
Vandaag een prachtig artikel in de Leeuwarder Courant van de mooie actie die de Lions Noord Oost Friesland hebben georganiseerd. Onze hartelijke dank.

Artikel Leeuwarder Courant.

***

Afgelopen week ontvingen wij van verschillende kerken in onze gemeente veel levensmiddelen die ingezameld werden bij dankstond. Wij willen een ieder hiervoor bedanken. Geweldig!!


***
U stemt toch ook ??Als voedselbank Dantumadiel hebben we een aanvraag ingediend voor het opknappen van het magazijn van de kleding-en speelgoedbank bij Kabel Noord.


SPELREGELS
Per woonadres kan men maximaal vijfmaal online stemmen, mits er telkens een ander e-mailadres wordt ingevoerd. Alleen inwoners uit Kabelnoord-gebied kunnen stemmen (gemeenten: Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland), dit wordt gecheckt op basis van postcode. Alle spelregels staan op de website vermeld. Stemmen kan tot 21 september 2017, 12.00 uur.

Kleding-en speelgoedbank hier stemmen.


***

DONEER UW STATIEGELD AAN:
Van 1 juli tot 1 september
 
Samen maken we het verschil !!
Helpen en geholpen worden !!


Verdubbeld de totale opbrengst voor het goede doel !!
U helpt toch ook mee ??
Lever uw lege flessen in bij Coop de Westereen!


***

Inzamelingsactie DE-waardepunten groot succes!De inzamelingsactie van de DE-waardpunten, georganiseerd en uitgevoerd door de voedselbanken van Dongeradeel en Dantumadiel, in samenwerking met de Lionsclubs; Dokkum-Bonifatius & Noordoost Friesland, is een groot succes gebleken!
 We hebben duizenden waardepunten ontvangen! Dat betekende1564 pakken koffie, waarvan Douwe Egberts 15 % heeft gesponsord. Voedselbank Dongeradeel kreeg hiervan 971 en Dantumadiel 593. De koffie wordt tweewekelijks uitgegeven in de voedselpakketten!  
Namens onszelf en onze voedselbankklanten bedanken wij alle donateurs voor hun gulle gift en winkeliers en bedrijven voor de geweldige samenwerking.
 Samenwerking met de Aldi


Voedselbank Dantuamdiel en Aldi werken sinds een paar weken nauw succesvol samen.  Aldi verstrekt tweewekelijks levensmiddelen.
“We zijn heel erg blij met de samenwerking met Aldi. Voedselbank Dantumadiel reikt tweewekelijks voedsel uit aan ongeveer 50 gezinnen. Van Aldi ontvangen we mooie verse producten en ook diepgevroren vlees; een verrijking van onze pakketten”, aldus Alle Flootman, van de voedselbank.
Voor Aldi is de samenwerking een speerpunt in haar beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het voorkomen van voedselverspilling speelt hierin een belangrijke rol. In het Maatschappelijk Jaarverslag 2016 werd de samenwerking met de voedselbanken al aangekondigd.
In Nederland zijn er op dit moment 520 uitgiftepunten van 167 voedselbanken met in totaal meer dan 10.000 vrijwilligers die het mogelijk maken de voedselpakketten samen te stellen. De voedselbanken helpen de armste mensen in de samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kijk voor meer informatie op voedselbankennederland.nl.Boodschappenpakketten.
Afgelopen week ( 17-02-2017) kregen we van een inwoonster van Feanwâlden, Sjoukje Wijbenga, maar liefst tien boodschappenpakketten van Plus Visser. Binnen haar kennissenkring en in het dorp deed ze een oproep om overgebeleven zegels bij haar in te leveren.


Eerder deze week kregen we ook al 15 pakketten uitgereikt. Voedselbank Dantumadiel is erg blij met deze burger initiatieven, geweldig!
*****
INZAMELACTIE DE-WAARDEPUNTEN VOOR ONZE VOEDSELBANK
Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. 
 Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.
De voedselbanken van Dongeradeel en Dantumadiel, in samenwerking met de Lionsclubs; Dokkum-Bonifatius & Noordoost Friesland, schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.  De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!
Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank!  Je waardepunten, bij voorkeur geteld, kun je gedurende de hele maand februari inleveren op de volgende adressen:
Anjum:                 Coop    
Damwâld:           Spar, Albert Heijn
De Westereen:  Coop,  Poiesz
Dokkum:             Albert Heijn, Jumbo, Spar, Poiesz
Feanwâlden:      Plus
Oosternijkerk:    Attent Mook
In zowel Dantumadiel als Dongeradeel doen ook diverse scholen mee aan de inzamelactie.*****
Buurtzorg Dantumadiel viert tienjarig bestaan Buurtzorg Nederland

Vrijdag 27 januari vierden de drie Buurtzorg teams van Dantumadiel het tienjarig jubileum van hun organisatie. Dit deden ze in de zaal van camping Botniahiem in Damwâld.
Alle cliënten en collega’s uit de omgeving waren uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. Naast het feest wat er werd gevierd was er een informatiemarkt ingericht. Het thema dat verbonden was aan deze middag was voeding.
De bezoekers die Buurtzorg iets wilden geven voor het jubileum, konden houdbare producten meenemen voor de voedselbank. ‘Wij hoeven niet beslist allen met tien bossen bloemen naar huis, wij vinden het juist mooi om wat voor een ander te doen’’, aldus Nienke de Vries van Buurtzorg.
Er was veel animo voor deze feestelijke middag, de medewerkers van de Voedselbank werden dan ook overladen met producten en zijn iedereen heel erg dankbaar.
Voedselbank Dantumadiel spreekt haar dank uit voor de vele producten en giften die wij mochten  ontvangen!!

*****

De opbrengst van de collecte van de kerstnacht zangdienst in de Westereen in december 2016 was bestemd voor de voedselbank. We kregen maar liefst € 330 overhandigd. Als voedselbank zijn we hier uiteraard erg blij mee en we willen dan ook alle gulle gevers bedanken.

*****

Voedselbank Dantumadiel wil iederéén bedanken voor alle giften, donaties die we in 2016 mochten ontvangen. Ook dank aan allen die zich belangeloos in hebben gezet voor de voedselbank.
Wij wensen iederéén prettige feestdagen en in alle opzichten een goed 2017.

*****

Inzamelingsactie in Damwâld.
Op 17 december 2016 waren de vrijwilligers van de voedselbank actief in het winkelcentrum in Damwâld bij zowel de Liddl als Abert Heijn  voor een voedselinzamelingsactie. De opbrengst was overweldigend. De voedselbank Dantumadiel wil iederéén die producten en of een financiële bijdrage heeft geschonken bedanken.*****

Voedselbank Dantumadiel kreeg afgelopen week van verschillende PKN kerken uit de gemeente ( Damwâld, Broeksterwâld, Risnumageast, Walterswâld en Driezum ) voedsel aangeboden in verband met dankstond. We willen een ieder die hieraan heeft meegewerkt, op welke manier dan ook,  hartelijk bedanken. Op de foto’s die we toegestuurd kregen van PKN Damwâld kunt u een deel zien van de ontvangen goederen.